tekening MET gala

It’s a wrap! Dit was het MET-gala 2021

j 15 | 09 | 21

Leestijd:

Zooo dan! Na het artikel over de geschiedenis van het evenement en een fijn klein lijstje met mijn favorieten: let’s go for MET-gala 2021! Het was nu het moment om voor de eerste keer om naar het MET-gala te kijken met De Kleine Modemeid in gedachten. Dat betekende dus niet alleen maar kwijlen over de outfits, maar ook luisteren naar wat ze erover te zeggen hebben en of het leuk mee doet met het thema.

‘Murica

Nu heb ik óók ineens kunnen merken dat het best haasten is met zo’n evenement! Ik wil natuurlijk niet pas dagen later met een artikel komen. Dat is een beetje mosterd na de maaltijd… Maar met een fulltime baan blijkt dat toch lastig. Natuurlijk had ik met alle liefde vannacht aan m’n laptop gekluisterd willen zitten om de volledige stream (die duurde zo’n drie uur) te kijken.

Maar ik ben een verstandige meid geweest en ben rond die tijd toch maar tandjes gaan poetsen en m’n bed in gerold. Vanochtend bij het ontbijt en tijdens de lunch heb ik wél al een beetje gegluurd natuurlijk! Maar pas na werk kon ik eindelijk gaan zitten en kijken! In dit artikel wilde ik eens samenvatten wat ik daar allemaal heb gezien. Ondanks dat we MET-regulars als Blake Lively, Lady Gaga, Ariana Grande en Selena Gomez hebben moeten missen, was het toch weer een experience!

A-meh-rika

Het “slechte” nieuws misschien maar eerst. Nou ja, slecht is ook zo overdreven… Maar ik moet bekennen: er waren genoeg outfits die – als ik die move zou beheersen – voor één opgetrokken wenkbrauw gezorgd zouden hebben. Om te beginnen met Channing Tatum. Kijk. Best een knappe vent. Maar als je dan gevraagd wordt wat de inspiratie van de outfit was, ga dan niet een heel verhaal ophangen over dat het een referentie is naar JFK jr. Want eigenlijk kwam het gewoon neer op wat James Corden vlak vóór hem zo mooi zei: “Theme? I’m just wearing a nice tux sweetie“. En dat is he-le-maal prima James!

Channing Tatum Bron: Vogue

Een groot deel van de dames verschool zich achter de uitleg “I just immediately thought of the old Hollywood glamour“. Dit zorgde in principe voor prima jurken – Hailey Bieber zag er bijvoorbeeld erg knap uit – maar deze zouden niet misstaan op ieder ander red carpet event. Ook Paloma Elsesser, Ariana DeBose en Rita Ora zijn op heterdaad betrapt!

Paloma Elsesser in Zac Posen Bron: Vogue
HmmmMurica

Verder waren er nog meer van dit soort vage betekenissen, zoals bij actrice Gabrielle Union. Zij droeg een lange jurk van Iris van Herpen. Tegen Ilana zei ze: “America for me represents change and with every step this dress is changing”. Tsja, zo kan je alles wel aan elkaar breien natuurlijk ;). Maar eerlijk is eerlijk: ze zag er wel prachtig uit! Het sculpturale van haar kapsel vond ik ook geslaagd.

Gabrielle Union in Iris van Herpen Bron: Vogue

“Onze” Iris van Herpen heb ik nog minstens vier keer gespot – allemaal vakwerk -, onder andere bij zangeres Grimes. Haar outfit (gecomplementeerd met zilverkleurig gezichtsaccessoire) was geïnspireerd op de film Dune. Daarbij droeg ze nog een zwaard die, hou je vast, gegoten was uit het versmelten van automatische wapens van het type AR-15. Dus…

Grimes in Iris van Herpen Bron: Vogue
Say YES to the dress

Maaaaar het was natuurlijk niet allemaal kommer en kwel! Natuurlijk niet! Als je dat denkt, dan heb je Billie Eilish zeker niet gezien? Wat. Een. Plaatje. Zij droeg niemand minder dan Oscar de la Renta – net als ms. Anna Wintour herself! We zijn natuurlijk veel losse urban outfits van Billie gewend, maar no more! Zoals ze zelf zei: “It was time for this. My confidence is so much better. I have always been so scared but now I am finally comfy in my skin”. YES.

Billie Eilish in Oscar de la Renta Bron: Vogue

Het verhaal achter de jurk van Debbie Harry, gemaakt – en uitgelegd – door Zac Posen vond ik ook goed. Hij zei over de jurk: “I was inspired by jeans, by chopping them up and then reconstructing a dress from it. For me it represented the unraveling of the country and rebuilding it again“. Heel eerlijk: ik vind de jurk zelf niet per se heel mooi, maar bij zijn uitleg dacht ik: jep. Dit vind ik goed. Vantevoren dacht ik zelf bij “typisch” Amerika inderdaad onder andere aan denim – en ook aan cowboys. Wel vind ik de onderkant een beetje “basisschool knutselwerkje”.

Debbie Harry met/in Zac Posen Bron: Vogue

Als ik het over denim en cowboys heb, dan mag ik Lupita Nyong’o en Jennifer Lopez ab-so-luut niet vergeten! Lupita is in de stream voor de camera gekomen gelukkig! Zij droeg een prachtige geplooide denim jurk van Versace die geïnspireerd was op een 90’s couturejurk van hetzelfde modehuis. Naar eigen zeggen was haar kapsel geïnspireerd op een kunstwerk van Lorna Simpson.

Lupita Nyong’o in Versace Bron: Vogue
The American Dream

JLO, Jenny from the Block, of gewoon Jennifer Lopez. Hoe ze ook genoemd wordt: she was here to slay! En niet in haar eentje natuurlijk! Ook hier is ze gespot met haar na-15-jaar-opnieuw-lover Ben Affleck. Liefde! JLo droeg deze fantastische outfit van Ralph Lauren. En wow! Ze stelde niet teleur. Helaas is ze niet voor de camera verschenen en weet ik niet wat ze over de jurk gezegd zou hebben… Hopelijk horen we dat binnenkort nog een keer!

Jennifer Lopez in Ralph Lauren Bron: Vogue

Ook vond ik Amandla Stenberg er heel gaaf uitzien. Zij droeg een outfit van Tom Browne en ze vertelde dat het een interpretatie was op “gender play and ball room”. Ik weet niet zo goed wat ze daarmee bedoelt, maar op de één of andere manier doet de outfit mij toch erg Amerikaans aan. Dat komt denk ik ook door haar haar! Wat vet gedaan zeg! De hair artist verantwoordelijk hiervoor is Vernon François.
O ja, wil je je oud voelen? Amandla Stenberg is de actrice die de kleine Rue (RIP) speelde in de eerste Hunger Games! Wat is zij knap!

Amandla Stenberg in Thom Browne Bron: Vogue
Er staat een paard in de gang

Dit artikel kan ik niet sluiten zonder het te hebben over the elephant in the room. Of eigenlijk moet ik nu zeggen the horse in the room. Want… What the f*ck was Kim Petras aan het doen? Heb je geen idee waar ik het over heb? Kijk eens deze outfit die zó uit een nachtmerrie (snap je) gegaloppeerd lijkt te zijn.

Kim Petras in Collina Strada Bron: Vogue

Ze was samen met ontwerper Hillary Taymour verkleed (ik kan het niet anders noemen dan een verkleedfeestje) als… Paard. “This is for al the horse girls” zei Taymour. “My horse is Justin. She (wijzend naar Kim) is a show pony and I’m the work horse”.

Ik zou nog wel een tijdje door kunnen gaan en er liggen nu ook nog best wat aantekeningen op de stapel. Over Lewis Hamilton bijvoorbeeld. Hij was er ook. Zag er prima uit maar niet heel memorabel (behalve de broek… Wat was dat?!). Een aantekening over Whoopi Goldberg die maar drie woorden hoeft te zeggen en alweer legend is. Over Ciara en haar – wat mij betreft – mislukte American Football interpretatie en de ass-crack van Teyena Taylor. Al deze dingen en meer heb ik o zo professioneel (ahum) op random afgescheurde blaadjes gekrabbeld. Maar die laat ik even voor wat het is. Misschien gooi ik ze er in aanloop naar het MET-gala van 2022 (over 8 maanden al!) er gewoon terloops even in…

Oh! Nog wel een kleine shout-out voor Amanda Gorman, de dichter die zo veel indruk maakte bij de inauguratie van Joe Biden. Zij had de opdracht echt prachtig geïnterpreteerd door the Statue of Liberty als uitgangspunt te nemen. Bij het interview wist ze ook écht waar ze het over had. Ik was onder de indruk!

Misschien vind je dit ook leuk

volg ons op instagram!